jak szybko ugotować buraki czerwone

Podobne


» Umiesz liczyć,licz na siebie,twoje szczęście innych jebie!!!
»
jak szybko zaszłyście w ciążę w ciążę
»
Jak szybko przelewy z ING do ING
»
jak szybko rośnie pęcherzyk kiedy pęka
»
Jak ćwiczyć żeby szybko wyrobić mięśnie
Republika.pl Portal Spoecznoci Internetowych



 




Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.

Sprawd, czy wpisae poprawny adres strony, lub skorzystaj z katalogu lub wyszukiwarki.



Copyright 1996 - 2006 Grupa Onet.pl SA - zobacz wszystkie serwisy »

Umiesz liczyć,licz na siebie,twoje szczęście innych jebie!!! Republika.pl Portal Spoecznoci Internetowych



 




Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.

Sprawd, czy wpisae poprawny adres strony, lub skorzystaj z katalogu lub wyszukiwarki.



Copyright 1996 - 2006 Grupa Onet.pl SA - zobacz wszystkie serwisy »

Temat: Co dla gości?
to ja CI polecę sałatkę, którą zawsze robię dla mięsożerców na imprezki i potwornie szybko znika: 3 papryki (najlepiej zielona, żółta, czerwona - ładniej wygląda) puszka fasolki czerwonej puszka kukurydzy 0,5 kg pieczarek por 4 jajka 2 jabłka słoik majonezu Jajka ugotować, pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć (do odparowania wody, posolić). Wszystkie pozostałe składniki (no z wyjątkiem kukurydzy i fasolki ) ... ja akurat zawsze mam swoje) ogórek, czy dwa 5 jajek ugotowanych na twardo szczypior koperek jogurt naturalny (pierwotnie było mleko, ale ja nie używam) Buraczki pokroić w ćwierć-plasterki, ogórki też, jajka...
Źródło: wege.dzieciak.pl/viewtopic.php?t=2742



Temat: Wegetarianizm a ciąża?
nie ma powodu wracać do mięsa (przecież dostarczasz białko zwierzęce), a jeśli już chcesz to chyba lepiej zamiast wędliny kupić kawałek mięsa i ugotować? w wędlinach niestety jest baaardzo dużo chemii a soję spokojnie możesz zastąpić innymi strączkowymi, tyle ich przecież jest, bardzo polecam soczewicę która szybko się gotuje i nie ma działania wzdymającego tak jak fasola. Można z niej zrobić mnóstwo pysznych przysmakow , ja najczęściej gotuję z niej zupy (to raczej zima) albo robię pasty na chleb. do tego najlepsza jest czerwona bo rozgotowuje się praktycznie na papkę, wystarzy dodać przecier...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=26399


Temat: Hyde Park 2006
to mrożący krew w żyłach kryminał a winny był oczywiście ZAJĄC - muszę sobie jutro zobaczyć "Wilka i zająca" w wersji rosyjskiej. acha - robiłam dzisiaj buraki - na przyszłość pisz przepisy dokładniej: ile wody, buraki jakiej wielkości, ząbki duże czy małe - zrobiłam "na wyczucie"; pięknie stoi przykryte lnianą ściereczką cdn (relacji z akcji "buraki") ÂŚciana - ulubionym pytaniem polonistów jest ... trzpiocie? Borowiki, czy rydzyki? - Nie, mój lisku, sromotniki. Będzie dużo śmiechu w chacie, Gdy je ugotuję tacie! Wylazł wilk, drżą pod nim udka: - Maryś, dyćżeś to jest trutka, Może...
Źródło: wkrystynajanda.net/forum/viewtopic.php?t=74341


Temat: Dziennik młodego kucharza. (obróbka cieplna)
o warzywach bardziej rozdrobnionych mniej wody ) -z dodatkiem soli, cukry -Warzywa kapustne można gotować z dodatkiem mleka dla poprawienia walorów smakowo-zapachowych - warzywa kapustne w pierwsze fazie gotujemy bez przykrycia ... z prawdziwych buraków jest czerwony, przecież samo ugotowanie buraków nie daje aż tak intensywnego koloru, i kolejna bardzo ważna rzecz czy jak wasza mama robi barszcz czysty to buraki nie chcą sie ugotować sa twarde...? na pewno znajdziecie odpowiedz niżej . 1 .Antocyjany Jest to grupa czerwonych, niebieskich lub fioletowych barwników roślinnych występujących głównie w owocach , kwiatach i warzywach ( kapusta czerwona, buraki, czarne jagody, jeżyny , śliwki, truskawki, wiśnie). Antocyjany w zależności od środowiska przyjmują różne zabarwienie : -kwaśne zabarwienie czerwony -obojętne zabarwienie fioletowe -zasadowe środowisko niebieskie 2. zasady gotowania warzyw zabarwionych antocyjanami -Gotować od wody wrzącej -Ilość wody uzależniona od rodzaju potrawy ( np. kapust czerwona szatkowana w małej ilości wody , buraki w dużej) -W miarę możliwości gotujemy nie obrane!! (obrane zrobią się po ugotowaniu brunatnożółte, wszystko przez to że w np. w buraku są dwa zabarwienia purpurowy 'betanina' i żółty. Purpurowy barwnik jest mniej trwały od żółtego. Nie wiem jak wy ale ja robiąc barszcz gotuje buraki osobno nie obrane i po ugotowaniu obieram kroje i robie barszczyk) -jeśli już zdecydujemy sie na gotowanie rozdrobnionych należy to zrobić z dodatkiem cukry i soli -gotujemy pod przykryciem a w przypadku kapusty czerwonej tak jak w warzywach kapustnych -unikać naczyń aluminiowych i żelaznych ( aby nie dopuścić do niekorzystnych zmian w ich wyglądzie i ... -W końcowej fazie gotowania lub w przyprawianiu należy dodać środowiska kwaśnego aby kolor był bardziej intensywny (należy to zrobić na końcu bo jesli damy za szybko te nasze buraczki nie będą...
Źródło: kulturystyczni.pl/viewtopic.php?t=754


Temat: Ekologiczne jedzonko
... w piekarniku, wrzuciłam przy okazji wielkiego czerwonego buraka do upieczenia. Wieczorem do szatkownicy, na 5 minut do garnka, trochę masła i smietany, sól, pieprz i to wszystko. Lubię jeść, delektuję się...
Źródło: forum.mamla.home.pl/forum/viewtopic.php?t=688




Powered by MyScript